Tips voor onderhoud van je sieraden & garantie/ klachten:
Natuurlijk wil je, je sieraden zo lang mogelijk mooi houden.
Hieronder vind je informatie over onze sieraden en tips voor het onderhoud en gebruik.

Silver/ gold plated sieraden:
Het voordeel van silver/ gold plated sieraden is dat ze beter betaalbaar zijn dan echt zilver/ gouden sieraden. Silver/ gold plated sieraden zijn voorzien van een verguld laagje. De vergulde laag, is een dun laagje dat met de tijd zal slijten. Hierdoor kunnen je sieraden na verloop van tijd minder mooi worden. Dit kan o.a. komen door contact met bepaalde vloeistoffen, de zuurgraad van je huid of transpireren, hierdoor kunnen wij hierop geen garantie verlenen.
H
ierbij een aantal tips om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je sieraden:

 • Je kan de sieraden een extra beschermlaagje geven met transparante nagellak. Dit kan verkleuring tegen gaan.

 • Voor edelsteen sieraden adviseren we om contact met water te vermijden omdat sommige edelstenen licht kunnen verkleuren als ze in aanraking komen met water.

 • De sieraden kunnen niet goed tegen vocht, als ze hiermee in aanraking komen kunnen ze verkleuren of afgeven. Doe ze dus af met douchen, schoonmaken, sporten, zwemmen, zonnen, etc. Zijn ze toch nat geworden? Droog ze dan zo snel mogelijk af.

 • Probeer de sieraden niet in aanraking te laten komen met parfum, haarspray, alcohol, bodylotion of andere vloeibare/ chemische stoffen, dit zal de vergulde laag aantasten.

 • Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze op een donkere plek in een doosje te bewaren. Zo voorkom je verkleuring door aanraking met licht en lucht.

 • Laat je sieraden niet in de badkamer liggen tijdens het douchen.

 • De sieraden zijn fragiel. Het is dan ook verstandig ze af te doen als je gaat slapen zodat je nergens achter blijft haken.

RVS sieraden:
Onze RVS sieraden zijn van hoogwaardig roestvrij staal. RVS is allergie vrij en de kans op verkleuring is nihil waardoor RVS sieraden heel lang mee gaan.

Oorbellen:
Maak voor gebruik de oorbellen schoon met sterilon/alcohol. Zowel de steker als het achterkantje.
Niet de oorbel zelf dit kan de vergulde laag aantasten.

 • De plated oorbellen kunnen niet goed tegen vocht, doe ze dus af tijdens het douchen, schoonmaken en sporten.
 • Het is verstandig de oorbellen uit te doen als je gaat slapen zodat ze nergens achter blijft haken.
 • Laat de oorbellen niet in aanraking komen met parfum,  haarspray e.d. dit zal de vergulde laag aantasten.

Tips letter armbandjes:
Door invloed van water, lichaam en parfum kunnen de witte kraaltjes doffer worden, de zilverkleurige kraal kan verkleuren en het elastiek kan losser worden door dagelijks gebruik. U kunt de kralen een extra beschermlaagje geven met transparante nagellak. Dit kan verkleuring tegen gaan.

Garantie:
Alle artikelen worden gecontroleerd op beschadigingen en gebreken voordat deze opgestuurd worden. Producten worden bij verzenden goed verpakt.

 • Mocht er bij ontvangst van uw bestelling een steentje ontbreken of mocht het product kapot zijn dan dient u dit binnen 2 dagen na ontvangst te melden per e-mail.

 • Wij bieden geen garantie op verkleuring.

 • Beschadigingen en slijtage vallen niet onder de garantie, evenals het breken of verliezen van het sieraad of het verliezen van strass-steentjes/parels/bedels.

Mocht er iets niet in orde zijn met je sieraad, ondanks dat je er zorgvuldig mee om bent gegaan, of heb je een vraag m.b.t. de garantie of het onderhoud van je sieraad?
Neem dan contact met ons op: info@luxmusthaves.nl

Klachten:
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@luxmusthaves.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

© 2015 - 2024 Lux Musthaves | Handmade jewelry and perfect gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel